ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меркель і Олланд відведення озброєння

Президент України підкреслив важливість деескалації навколо Широкиного

Порошенко обговорив з Меркель і Олланд відведення озброєння
Фото: president.gov.ua

Україна, Німеччина і Франція виступають за відведення озброєння калібром менш як 100 мм від лінії розмежування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Президент Порошенко ще раз підкреслив важливість деескалації навколо Широкиного, а також заявив про необхідність досягти домовленості щодо відведення озброєння калібром менше 100 мм. Ці ініціативи були підтримані канцлером Меркель і Президентом Олландом", - сказано в повідомленні.

Під час телефонної розмови між Президентом Петром Порошенком і Президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сторони обговорили стан імплементації домовленостей, досягнутих у Мінську (Білорусь) 12 лютого.

Співрозмовники погодилися, що необхідно активізувати зусилля для досягнення повного припинення вогню і відведення важкої військової техніки.

Президент Франції та канцлер Німеччини рекомендували продовжити конституційну реформу, розпочату Порошенком для децентралізації влади в Україні, з особливим акцентом на відображенні у проекті Конституції особливостей самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Раніше Україна, Росія, Франція і Німеччина закликали тристоронню контактну групу з врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях домовитися про відведення танків від лінії розмежування до 26 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram