ГоловнаПолітика

Турчинов: Кримський сценарій голосування на Донбасі не пройде

Секретар РНБО впевнений, що місцеві вибори мають відбутися виключно за українським законодавством

Турчинов: Кримський сценарій голосування на Донбасі не пройде
Фото: www.rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що заяви проросійських сепаратистів про проведення "виборів" на окупованій території Донбасу підтверджують їх наміри зірвати Мінські домовленості.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

"Я вважаю, що це провокація тих, хто хоче зірвати Мінські домовленості, хто хоче зірвати процес повернення окупованих територій під контроль нашої країни. Справа в тому, що за Мінськими угодами вибори мають пройти виключно за українським законодавством", - сказав Турчинов.

Крім того, за його словами, місцеві вибори мають відбутися відповідно до демократичних та європейських норм.

"Тобто для того, щоб у цьому регіоні пройшли вибори, там не має бути окупаційних військ. Кримський сценарій голосування під дулами російських автоматів - не пройде. Захоплені адміністративні приміщення повинні бути звільнені, повинні функціонувати українські партії та українські ЗМІ без обмежень", - додав Турчинов.

Також, за його словами, за організацію і проведення виборів повинні відповідати органи української влади, які повинні бути поновлені в цих районах.

"Я хочу нагадати, що вони вже проводили "вибори", які ніким не були визнані і ні до чого не привели", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на всій території "ДНР". За словами Захарченка, 18 жовтня обиратимуться голови міст і районів. Того самого дня в керівництві "ЛНР" заявили, що проведення місцевих виборів одночасно з "ДНР" є цілком можливим.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram