ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав від МВС зробити "сто зі ста" для безвізового режиму з ЄС

Прем'єр роздав доручення Держміграції і прикордонникам

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав Держміграції і Держприкордонслужбі, які входять до складу МВС, низку доручень в рамках підготовки до впровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Він підкреслив, що одним із головних завдань є підключення до бази "Інтерполу" пунктів пропуску. У вересні, коли в Україну прибуде оцінкова місія ЄС, має бути підключено вже понад 20 пунктів пропуску, повідомляє прес-служба партії Яценюка "Народний фронт". Також умовою безвізового режиму Яценюк назвав видачу біометричних паспортів і перехід з наступного року від паспортів радянського стилю до карти громадянина України.

"Тому це завдання, яке має бути у вас на контролі. Ми повинні зробити сто зі ста для того, щоб нікому не вдалося показати пальцем на Україну, що якісь технічні речі не виконано. Переконаний, що міністерство це здатне зробити", - підкреслив Арсеній Яценюк на колегії МВС.

Глава уряду також закликав Держприкордонслужбу продовжити роботу з односторонньої демаркації кордону з Росією: "Також у нас у порядку денному - Білорусь і Молдова".

Він наголосив на необхідності продовження проекту облаштування державного кордону "Європейський вал": "Щоб із російського боку не проходили терористи, зброя, наркотики. І щоб ми, в тому числі і в рамках безвізового режиму, чітко заявили - Україна здатна захистити і охороняти свою кордон".

Нагадаємо, що влада України вважає безвізовий режим своїм пріоритетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram