ГоловнаПолітика

Заступник генпрокурора тисне на слідчих у справі БРСМ

Гузир відмовився коментувати лист зі своїм підписом.

Заступник генпрокурора тисне на слідчих у справі БРСМ
Владимир Гузырь

Міліцейські слідчі порушують закон, розслідуючи діяльність групи компаній БРСМ із заниження податку на додану вартість на 1,2 мільярда гривень.

Про це йдеться в листі заступника генпрокурора Володимира Гузиря до заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала, який має програма "Схема", котру цитує "Радіо "Свобода".

Він пише, що це "втручання в господарську діяльність".

"Головним слідчим управлінням МВС України в єдиний державний реєстр досудових розслідувань безпідставно внесено відомості про нібито заниження ПДВ групою підприємств БРСМ на суму понад 1,2 мільярда гривень", - йдеться в листі.

"З метою дотримання конституційних прав фізичних та юридичних осіб, недопущення незаконного втручання правоохоронних органів у їхню господарську діяльність вимагаю вжити дієвих заходів для посилення відомчого контролю над станом досудового розслідування", - підсумовує Гузир.

Лист датовано 8 червня. Саме цього дня під Васильковом почалася масштабна пожежа на нафтобазі БРСМ.

Окрім цього, блогер Сергій Іванов у статті "Прокурорський "дах" бізнесу, який призвів до трагедії" наводить документи, що свідчать про те, що ГПУ збирає дані про співробітників міліції, які розслідували нафтові махінації Едуарда Ставицького.

Крім того, згідно з даними, наведеними в публікації, відомство вимагає, крім імен і контактних телефонів, копії наказів про призначення, відрядження, відпустки, лікарняні і навіть дані про місця їхнього попереднього працевлаштування.

Запит підписав підлеглий Володимира Гузиря - начальник управління з розслідування злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів, Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Хребтак.

Володимир Гузир під час телефонної розмови із журналістами "Схем" відмовився коментувати лист зі своїм підписом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram