ГоловнаПолітика

Каськіва запідозрили у спробі нажитися на Олімпіаді

Аваков каже, що йдеться про колосальні суми грошей

Каськіва запідозрили у спробі нажитися на Олімпіаді
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що колишнього голову "Держінвестпроекту" Владислава Каськіва підозрюють у розкраданні коштів під приводом організації зимової Олімпіади в Буковелі.

Міністр в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів, що ставиться в провину Каськіву.

"Є конкретна справа, розслідується щодо "Держінвестпроекту". Формулювання точно не пам'ятаю, але суть - компанія, що займалася залученням зарубіжних інвестицій в серйозні системні проекти. Про деякі проектах ви знаєте: LNG-термінали, лижні інструктори... Про деякі - не знаєте, і там абсолютно приголомшливий фактаж. Наприклад: освоєння грошей на зимову Олімпіаду в Буковелі... А ось зовсім приголомшливий проект - повітряна або напівповітряна електричка "Бориспіль-Київ", - сказав міністр.

За його словами, таких проектів було дуже багато і через них вкрали колосальні кошти. Гроші виводилися через підставні фірми, в тому числі за допомогою офшорів, через викуп фіктивних земельних ділянок, через підряди, завищені в рази.

За даними Авакова, Каськів зараз в Австрії. Підозру йому ще не висували.

Нагадаємо, напередодні в МВС повідомили, що Каськів вивів близько 255 млн гривень на латвійські рахунки кіпрських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram