ГоловнаПолітика

Аваков: на базі "БРСМ-Нафти" "бодяжили" бензин

Міністр розповів про хід розслідування кримінальної справи

Аваков: на базі "БРСМ-Нафти" "бодяжили" бензин
Фото: 24.ua

Міністр МВС Арсен Аваков в інтерв’ю LB.ua розповів про те, як просувається розслідування кримінальної справи щодо власників "БРСМ-Нафта".

"Розслідування йде добре. Ми побачили факти, які підтвердили версію слідства. Зокрема, що вся система БРСМ займалася досить простою фінансовою маніпуляцією. Значна частина ділків цієї компанії брали низькоякісний бензин, конденсат або нафту, брали присадки, токсичні, заборонені. За спеціальною процедурою, через спеціальні насоси, помпи, "бодяжили" - як кажуть у народі - і отримували контрафактний бензин 92-й, 95-й. Ви заправляли ним свої дорогі машини і платили надприбутки власникам БРСМ. Ці надприбутки, через фіктивні компанії, виводилися за кордон або через конвертаційні ями роздавалися готівкою всім учасникам. Всі були щасливі. Їм усім було наплювати, що основні бази БРСМ побудовані практично на складі авіаційних бомб", - зазначив міністр.

При цьому він додав, що ще до пожежі у відомства був дозвіл на обшук складів БРСМ, у тому числі і бази, яка горіла. Але за добу до обшуку прокуратура припиняла ордери.

Хто стоїть за цим рішенням у ГПУ, міністр не знає. Але зізнався, що обговорював це питання з генеральним прокурором.

При цьому він додав, що на сьогоднішній день всі матеріали в цій справі - рішенням генерального прокурора Шокіна - передано в МВС.

"До цього цих епізодів було безліч, десятки, і вони були розпорошені по всій системі", - уточнив Аваков.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Аваков: «Я не можу орієнтуватися на чиїсь «хотілки»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram