ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував конфіскацію машин з контрабандою в зоні АТО

Президент має намір побороти корупцію на лінії розмежування

Порошенко анонсував конфіскацію машин з контрабандою в зоні АТО
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко доручив підготувати законопроект, який дозволить конфісковувати машини і товари з контрабандою в зоні АТО.

Про це він написав у своєму фейсбуці після наради щодо боротьби з корупцією та контрабандою на лінії зіткнення.

"Доручив підготувати законопроект, який дозволить конфісковувати і знищувати підакцизні товари контрафактного виготовлення. Годі з підакцизними товарами пхатися до лінії зіткнення. Паливо та транспортні засоби, які використовують контрабандисти, варто конфісковувати на потреби армії. Ризик втрати автомобіля буде потужним стимулом для того, щоб припинити злочинну діяльність", - повідомив Порошенко.

На нараді також ухвалил рішення, що на території пункту пропуску можуть знаходитися тільки прикордонники і митники, і ніхто більше, додав президент. "Жодних ветеринарів, екологів, радіометристів та інших, єдина робота яких полягала в тому, щоб продати за гроші довідку і не нести відповідальності за захист митної території України", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, зараз дозволи на перетин фурами і потягами лінії розмежування видає Антитерористичний центр при СБУ. Втім, з машинами, які затримують без таких дозволів, за законом зробити нічого не можуть - офіційного кордону з окупованою територією Донбасу немає, юридично це територія України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram