ГоловнаПолітика

Начальник Закарпатської митниці оголосив велику чистку

Крутяк поскаржився на перешкоди з боку корупціонерів

Начальник Закарпатської митниці оголосив велику чистку
Фото: volga.lutsk.ua

В.о. начальника Закарпатської митниці Роман Крутяк заявив, що сьогоднішнє затримання начальника та інспектора відділу митного поста "Ужгород" стане початком великої чистки у його підрозділі.

За його словами, разом з двома митниками затримано також одного співробітника прикордонної служби. У них вилучили хабар у розмірі 90 тисяч грн. "Усі троє діяли у змові. Зараз вони затримані, триває слідство", - цитує Крутяка РБК-Україна.

Затримання корупціонерів також прокоментував заступник глави ГФС Костянтин Лікарчук.

"Вітаю перші кроки, спрямовані на боротьбу з корупцією та контрабандою на одній із найрезонансніших - Закарпатській митниці. Ці кроки підтверджують те, що старих керівників митниць треба міняти і міняти підхід до системи роботи. Ми продовжуватимемо зміни на митниці, незважаючи на будь-який опір старих людей і системи. Ми зламаємо стару систему і побудуємо нову українську митницю", - прокоментував Лікарчук.

Крутяк у свою чергу пообіцяв вже найближчим часом презентувати громадськості системний план заходів боротьби з корупцією на Закарпатській митниці.

"Я хочу подякувати правоохоронцям за злагоджені та ефективні дії, а також підкреслити мою особисту готовність всіляко сприяти їхній роботі. Це тільки початок масштабної чистки. Найближчим часом я проінформую громадськість про вжиті митницею заходи, спрямовані на викорінення такого ганебного явища, як корупція. У результативності цих заходів зможе переконатися кожен", - підкреслив Крутяк.

За його словами, на Закарпатській митниці досі діють старі протизаконні схеми, а боротьба з ними наштовхується на серйозну протидію.

"Ми щодня натрапляємо на дуже серйозну протидію. Люди, які звикли вважати митницю своєї дійною коровою не гребують жодними засобами. Проти мене особисто розгорнули масштабну інформаційну війну, постійно звучать погрози мені і моїм рідним. Я вже говорив і повторю ще раз - поступок не буде нікому, у мене немає "своїх людей" на митниці, часи "кумівства і смотрящих" минули. Є закон, і він однаковий для всіх", - сказав екс-волонтер.

Нагадаємо, 18 червня виконувачем обов'язків керівника Закарпатської митниці призначено волонтера, автора проекту "Народжені в сорочці" Романа Крутяка. Відповідний наказ підписав голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram