ГоловнаПолітика

Суд звільнив прокурорів-корупціонерів під заставу, - нардеп

Парубій вимагає усунення суддів, які прийняли таке рішення

Суд звільнив прокурорів-корупціонерів під заставу, - нардеп
Фото: molotoff.info

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Вищої кваліфікаційної колегії суддів з вимогою розслідувати дії суддів, які відпустили під заставу заступника прокурора Київської обл. Олександра Корнійця і заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.

Про це Парубій повідомив у своєму Facebook.

"Переконаний, що судді, які прийняли рішення відпустити під заставу заступника прокурора Київської області та чиновника Генпрокуратури, мають бути усунуті від роботи. Відповідне звернення я направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Переконаний, що стосовно таких суддів і таких рішень має бути проведене розслідування" , - зазначив Парубій.

Інформацію про вихід під заставу прокурорів підтвердив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ було затримано першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

17 квітня уряд вніс до Верховної Ради законопроект (№2654), який підвищує розмір застави для підозрюваних у корупційних правопорушеннях до 10-кратного розміру збитків, завданих ними державі. Зараз документ все ще перебуває на розгляді профільного комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram