ГоловнаПолітика

Яценюк звинуватив Демчишина у затягуванні приватизації "Центренерго"

Ощадбанк "пробачить" Міненерго 1 млн гривень

Яценюк звинуватив Демчишина у затягуванні приватизації "Центренерго"
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав від міністра енергетики Володимира Демчишина передати ФДМ акції державної енергогенерувальної компанії "Центренерго" для приватизації.

Прем'єр на засіданні уряду поцікавився у голови ФДМ Ігоря Білоуса, чи передало Міненерго відповідно до рішення Кабміну пакет акцій "Центренерго", і отримав відповідь, що ні.

Він поцікавився у Демчишина чому.

У відповідь той заявив, що цьому заважають технічні деталі, зокрема необґрунтовано висока плата Ощадбанку, а також монополізація ринку.

Яценюк після цього повідомив, що спілкувався з керівництвом Ощадбанку, і банк готовий "пробачити" Міненерго 1 млн гривень. Прем'єр також поцікавився у міністра економіки Айвараса Абромавічуса, чи слід дочекатися демонополізації ринку електроенергетики, а потім вже проводити приватизацію.

Абромавічус виступив за якнайшвидшу приватизацію.

Прем'єр підсумував суперечку тим, що доручив оформити протокольне рішення уряду про невідкладну передачу ФДМ пакету акцій "Центренерго".

Нагадаємо, вчора Яценюк заявив, що "Центренерго" треба продати іноземним компаніям, а не олігархові Костянтину Григоришину. Демчишина вважають близьким до Григоришина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram