ГоловнаПолітика

Заступника прокурора Київської області заарештували і визначили заставу у 3,2 млн грн

Такий запобіжний захід визначено до всіх трьох підозрюваних

Заступника прокурора Київської області заарештували і визначили заставу у 3,2 млн грн
Александр Корниец

Печерський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і як альтернативу визначив заставу на суму 3,2 млн грн до заступника прокурора Київської області Олександру Корнійця за підозрою у хабарництві.

Про це повідомив журналістів після оголошення рішення судом прокурор Віталій Опанасенко, інформує УНН.

"За результатами розгляду слідчим суддею ухвалено рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці або альтернативну заставу у розмірі 3,2 млн грн", - сказав прокурор.

Нагадаємо, Печерський райсуд 7 липня також заарештував першого заступника начальника слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна за підозрою у хабарництві та другого підозрюваного у цій справі бізнесмена Валерія Гібаленко і як альтернативу суд визначив заставу кожному з підозрюваних на суму 3,2 млн грн.

При цьому Печерський суд слухав всі клопотання прокуратури в закритому режимі. Журналістів не пускали до зали навіть на оголошення рішення.

Нагадаємо, 6 липня унаслідок спецоперації ГПУ затримали першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Встановлено, що посадові особи прокуратури вступили в корупційну змову і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку у підприємства, яке займалося видобутком піску у Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" у поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент $150 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram