ГоловнаПолітика

Депутати передумали збиратися на позачергове засідання Ради (оновлено)

Раніше зібратися 9 липня постановила рада коаліції

Депутати передумали збиратися на позачергове засідання Ради (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Позачергове засідання Верховної Ради у четвер, 9 липня, не відбудеться.

"Позачергової сесії Верховної Ради не буде", - заступник голови фракції БПП Мустафа Найєм у Twitter. Згодом спікер Володимир Гройсман підтвердив цю інформацію.

"Після додаткових консультацій з фракціями вирішили все ж розглянути всі важливі питання під час наступного пленарного тижня, а цього тижня зосередитися на відпрацюванні в коаліції узгоджених позицій з усіх актуальних на сьогодні питань", - написав він у фейсбуці.

У свою чергу, нардеп Сергій Лещенко написав у фейсбуці, що рішення не проводити засідання прийнято, щоб не допустити ухвалення нових популістських законів.

"Позачергове засідання Ради у четвер скасовано. Причина - бажання популістів нав'язати свій порядок денний. Якщо збиратися для того, щоб ухвалити ще один пакет божевільних законів замість закону про вибори і законів з пакету МВФ - тоді краще взагалі не збиратися. Наслідки від популістського шабашу минулого четверга досі відчувають як фінансисти всередині країни, так і зарубіжні друзі України", - зазначив він.

Раніше нардеп Олег Ляшко заявив, що фракції Радикальної партії, "Батьківщини" і "Самопомочі" вимагають винести на розгляд законопроект про скасування податку на пенсії для пенсіонерів, які працють.

Нагадаємо, 7 липня на засіданні ради коаліції депутати вирішили, що Верховна Рада збереться на позачергове засідання.

Депутати планували розглянути закон про вибори, п'ять законопроектів про співпрацю з МВФ і два закони в рамках програми безвізового режиму.

Йшлося також про те, що буде переголосовано скандальний закон про реструктуризацію кредитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram