ГоловнаПолітика

Аваков розповів, хто повертатиме Україні привласнені держактиви

Олена Тищенко на чолі новоствореного управління буде займатися справами Злочевського, Курченка, Дмитра Фірташа і Держінвестпроекту

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков своїм наказом створив Управління із забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Фото: Arsen Avakov

Про це повідомив Аваков у себе у Facebook.

Міністр розповів, що управління буде забезпечувати безпосередню співпрацю з правоохоронними органами інших держав з метою якнайшвидшого виявлення та заморожування активів осіб, щодо яких проводить слідство МВС України.

Серед інших функцій управління - забезпечення стягнення кримінальних активів на користь держави на підставі рішень українських та іноземних судових органів; аналітична підтримка слідства МВС; збір та аналітична обробка інформації з усіх відкритих джерел інших держав із забезпечення максимальної ефективності слідства МВС України.

Аваков також назвав перші завдання управління: справа Злочевського, справи, пов'язані із Сергієм Курченком, справи, пов'язані з Групою компаній Дмитра Фірташа, справа Держінвестпроекту (і його екс-керівника Каськіва).

Створення Управління є елементом виконання Плану Євросоюзу та України про спрощення візового режиму, додав міністр.

Аваков також повідомив, що начальником управління призначено Олену Тищенко.

"Яскрава непересічна особистість - пропорційно завданням, які стоять. Таких фахівців одиниці. Ця людина буде ефективною і допоможе нам у поверненні активів, які були незаконно вивезені за межі України", - представив нового керівника міністр.

Олена Тищенко - юрист-міжнародник з двома повними юридичними освітами: українською та англійською. Отримала ступінь магістра міжнародного бізнес-права у Лондонській школі економіки і політичних наук. Спеціалізація: міжнародні фінансові злочини. Має 18-річний досвід роботи, з них понад 8 років за кордоном. У 2014 році відповідала за взаємодію з правоохоронними органами в Адміністрації Президента України, була делегатом від України в ГРЕКО (Група держав проти корупції). Мати чотирьох дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram