ГоловнаПолітика

Генпрокуратура заперечує відкриття кримінальної справи проти Сакварелідзе

Володимир Гузир заявляє про відсутність конфлікту із заступником генпрокурора

Генпрокуратура заперечує відкриття кримінальної справи проти Сакварелідзе
Давид Сакварелидзе
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура заперечує відкриття кримінального провадження за фактом захоплення будівлі Головного слідчого управління та прокуратури Київської області заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе.

Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків генпрокурора Володимир Гузир.

"Жодної кримінальної справи не було і немає. Це недостовірна інформація", - сказав він, підкресливши, що жодного конфлікту між ним і Сакварелідзе не було і немає.

Раніше співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки затримали першого заступника начальника ГСУ Генпрокуратури і заступника прокурора Київської області за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Гузир порушив справу щодо Сакварелідзе за підсумками цієї операції за статтею "захоплення державної установи", оскільки спецпідрозділу "Альфа" довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників. Слідчі дії проводилися в кабінетах першого заступника начальника ГСУ ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Фотографії великої суми валюти, яку знайшли під час обшуку, виклав у своєму фейсбуці нардеп В'ячеслав Константиновський. За його даними, Давид Сакварелідзе "пішов до президента і зміг запустити процес" чистки прокурорів, які вимагали гроші у бізнесменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram