ГоловнаПолітика

Гузир і Сакварелідзе разом доповіли Порошенко про операцію в ГПУ

Конфлікт між заступниками Шокіна може бути вигаданим.

Гузир і Сакварелідзе разом доповіли Порошенко про операцію в ГПУ
Фото: twitter.com/poroshenko

Перший заступник і заступник генерального прокурора Володимир Гузир і Давид Сакварелідзе разом доповіли президенту Петрові Порошенку про спецоперацію в Головному слідчому управлінні, в рамках якої було знайдено 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Проведено антикорупційну спецоперацію в ГПУ і прокуратурі Київської області. "Прокурорську недоторканність" скасовано!" - йдеться у

твіттері Порошенка за підсумками зустрічі, на якій також був голова СБУ Василь Грицак.

"Вимагаю надалі рішучих дій у боротьбі з корупцією. Корупційників усіх рівнів потрібно притягнути до відповідальності. Викорінення ганебних проявів корупції у вищих органах державної влади має створити випалене поле навколо злочинців, які паразитують у нашій державі", - сказано у

фейсбуці президента.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Гузир порушив справу проти Сакварелідзе за підсумками цієї операції за статтею "захоплення державної установи", оскільки спецпідрозділу "Альфа" довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників.

Слідчі дії проводили в кабінетах першого заступника ГСУ ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Фотографії великої суми валюти, яку знайшли під час обшуку, виклав у своєму фейсбуці нардеп В'ячеслав Константиновський. За його даними, Давид Сакварелідзе "пішов до Президента і зміг запустити процес" чистки прокурорів, які вимагали гроші в бізнесменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram