ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Кара-Мурза виїхав за кордон

Журналіст буде проходити реабілітацію в Німеччині

Російський опозиціонер Кара-Мурза виїхав за кордон
Владимир Кара-Мурза
Фото: russia.ru

Російський журналіст і активіст опозиції Володимир Кара-Мурза-молодший, який постраждав від сильного отруєння і кілька днів перебував у комі в одній з московських лікарень, вилетів на реабілітацію за кордон.

Про це повідомив адвокат партії РПР-ПАРНАС Вадим Прохоров, передає "Интерфакс".

"Мені зателефонував Кара-Мурза-старший і попросив від усіх близьких Володі подякувати за слова підтримки і допомогу. Літак з Володею вже вилетів за кордон", - сказав Прохоров.

За його словами, за кордоном Кара-Мурза буде проходити реабілітацію протягом кількох місяців, після чого повернеться до Москви.

"Сподіваємося, що вже до осені він повернеться в Москву і візьметься до роботи", - сказав Прохоров.

Журналіст Павло Шеремет повідомив у Твіттері, что Кара-Мурзу лікуватимуть у Німеччині.

Нагадаємо, Володимира Кара-Мурзу-молодшого госпіталізували вранці 27 травня у важкому стані. Перед госпіталізацією у нього різко впав артеріальний тиск. Його стан стрімко погіршувався. Лікарі діагностували у нього гостру ниркову недостатність. Минулого тижня журналіст вийшов зі штучної коми.

Володимир Кара-Мурза - координатор руху "Відкрита Росія", член федеральної політради партії РПР-ПАРНАС, син відомого телеведучого і журналіста Володимира Олексійовича Кара-Мурзи. Як і батько, тривалий час пропрацював журналістом, зокрема на посаді керівника бюро телекомпанії RTVi у Вашингтоні.

Свою політичну діяльність Кара-Мурза-молодший почав ще в 1999 році, будучи членом партії "Демократичний вибір Росії", з 2001 по 2008 роки - член "Союзу правих сил" (СПС). Протягом трьох років був радником голови фракції СПС у Державній думі РФ Бориса Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram