ГоловнаСвіт

Бжезинський розповів, чим Путін відрізняється від Гітлера

Екс-радник президента США вважає президента Росії "гравцем", зацікавленим у збагаченні

Бжезинський розповів, чим Путін відрізняється від Гітлера
Фото: argumentua.com

Колишній радник президента США Збігнєв Бжезинський розповів про спільні риси президента Росії Володимира Путіна і Адольфа Гітлера.

Про це повідомляє РБК з посиланням на інтерв'ю Бжезинського газеті Spiegel.

"Я думаю, що (між Путіним і Гітлером, - ред.) є деякі спільні риси, але також є певні відмінності. Гітлер ніколи не був особливо зацікавлений у тому, щоб особисто мати багато грошей. Путін же має побічний інтерес у тому, щоб збагатитися", - зазначив Бжезинський.

Він назвав Путіна "гравцем" і зазначив, що прагнення до накопичення багатства "стабілізує" і "охолоджує пристрасті" російського президента.

Бжезинський констатував, що між США і Росією почався новий виток холодної війни, але він сумнівається, що період напруженості буде таким же тривалим, як між США і СРСР.

"Якщо Україна не впаде, внутрішній тиск у Росії змусить того, хто перебуває при владі, шукати альтернативу. Сподіваюся, Путін досить розумний, щоб знати, що вивчити альтернативи потрібно заздалегідь, поки не стало надто пізно", - сказав Бжезинський.

Він також зазначив, що незважаючи на те, що Путін володіє "інстинктивною хитрістю і досвідом", він "майже свідомо налаштував проти себе більше 40 млн осіб у країні по сусідству, яка до недавнього часу не виказувала ворожості щоо Росії".

Також Бжезинський назвав обґрунтованим намір США розмістити свою техніку в країнах Балтії. "Не зробити цього - найбільш ймовірний спосіб створити безконечне протистояння і навіть розв'язати війну. Симетрична відповідь на односторонні дії іншої армії не є провокацією", - підкреслив він.

Бжезинський зазначив, що активність НАТО є відповіддю на поведінку Москви, і він бачить в діях альянсу "виправлення помилок минулих років", навівши як приклад стриманість Європи при вторгненні Гітлера в Судетську область і аншлюс Австрії.

Нагадаємо, екс-голова Держдепартаменту США Хілларі Клінтон вважає, що Вашингтону слід розумніше ставитися до Путіна і його амбіцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram