ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Луценка залишитися лідером фракції БПП

Президент вночі провів двогодинну розмову з Луценком

Порошенко попросив Луценка залишитися лідером фракції БПП
Фото: Вадим Крутивус

Президент Петро Порошенко попросив Юрія Луценка залишитися лідером фракції БПП у Верховній Раді. Про це в ефірі ICTV повідомив перший заступник голови фракції Ігор Кононенко, інформує прес-служба партії.

"Відбулася дуже відверта, майже 2-годинна розмова про ситуацію у фракції. Обговорювалося питання голосування за законопроект 1558-1 членами фракції. Обговорювали питання майбутніх місцевих виборів, тактики і стратегії на місцевих виборах", - повідомив Кононенко подробиці нічної зустрічі президента і Луценка.

Він додав, що на наступному тижні має відбутися засідання фракції, за результатами якого Луценко визначиться остаточно зі своєю відставкою.

"Мабуть, буде важка відверта дискусія, і після засідання фракції Юрій Віталійович остаточно прийме рішення. Я можу сказати, що спостерігаючи настрій Юрія Віталійовича, він готовий і далі нести цю нелегку ношу голови найбільшої фракції парламенту і лідера політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Але він хоче розглянути це питання на фракції, поговорити з колегами про те, що його на сьогодні не влаштовує всередині фракції, речі потрібно виправити і після цього визначитися", - сказав Кононенко.

Нагадаємо, Луценко подав у відставку з посади лідера фракції БПП після того, як 72 депутати проголосували за законопроект 1558-1 про конвертацію валютних кредитів за курсом на дату кредитного договору.

Цей проект суперечить угоді між Україною та Міжнародним валютним фондом. Таким чином, депутати пропрезидентської фракції підставили президента під необхідність застосувати право вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram