ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував Раді прирівняти гривню до долара і сало до золота

Прем'єр заявив, що депутати займаються популізмом замість реформ

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловився з приводу закону про реструктуризацію валютних кредитів, ухваленого напередодні ввечері без обговорення, розкритикувавши парламент за популізм.

"Є ще багато "цікавих" ідей. Можна гривню прирівняти до долара. Можна за вартістю кілограм сала прирівняти до кілограму золота. Можна ще кілька цікавих реформ провести. Наприклад, щоб відразу після дитячого садка дати можливість піти на пенсію. Це ж популярно буде. Або всіх звільнити від податків, і ще щоб не ходили на роботу, і щоб держава всіх утримувала", - заявив він на колегії Міністерства освіти.

Він зазначив, що багато хто посилається на успішність реформ у Грузії, але там, підкреслив прем'єр, урядові законопроекти ухвалювалися невідкладно. В Україні ж Рада ухвалює тільки кожен третій законопроект Кабміну. "70% - так і залишилися десь у кабінетах парламенту. Проте всі популістські речі, особливо перед муніципальними виборами, ухвалюються на ура", - поскаржився прем'єр.

Яценюк додав, що всередині коаліції проводитиметься серйозна розмова за участю Кабміну і президента, щоб від популізму можна було перейти до проведення реформ.

Нагадаємо, законопроект 1558-1, або законопроект про "долар по 5 гривень", напередодні ввечері ухвалили без обговорення під тиском натовпу, що зібрався під будівлею парламенту, і де-факто шантажу з боку фракцій "Самопоміч", "Батьківщина" та Радикальної партії.

Мінфін і Нацбанк підрахували, що виконання закону коштуватиме державі 95-100 млрд гривень, що неминуче зруйнує українську фінансову систему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram