ГоловнаПолітика

Чотири нардепи пообіцяли відкликати голоси за закон про реструктуризацію кредитів

Парламентарії вважають свої голоси "помилкою"

Чотири нардепи пообіцяли відкликати голоси за закон про реструктуризацію кредитів
Фото: Макс Требухов

Кілька депутатів Верховної Ради заявили, що збираються відкликати свої голоси за закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Про це вони повідомили на своїх сторінках у Фейсбуці.

"Друзі, я вчинив як ідіот. Завтра відкликаю голос. Для мене був шок, коли прийшовши додому і переглянувши підсумки голосування, виявив, що 1558-й ухвалено в цілому. Зараз чекаю на стенограму - як сформулював Гройсман. Я не чув щоб мова йшла про закон у цілому", - написав депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко.

Також має намір відкликати свій голос його колега по фракції депутат Олена Шкрум. "Написала заяву про відкликання голосу за закон про реструктуризацію валютних кредитів. Вважаю, що єдина справжня помилка - не виправляти своїх помилок. Це на сьогодні єдиний вчинок, за який мені соромно в цій Раді", - повідомила вона у Фейсбуці.

"Завтра відкличу свій голос за 1558-1. У тому бардаку, який стояв у залі, просто не розібрався. Це не виправдання, просто інформація. Але я неодноразово публічно виступав проти цього закону, тому буду послідовним", - написав нардеп фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Черненко.

Четвертим нардепом, який відкликає голос, став Олег Мусій. "Шановні колеги, заявляю про відкликання свого голосу за законопроект про реструктуризацію валютних кредитів 1558-1, який, як виявилося, в підсумку, ми прийняли в третьому читанні. Сталося це через маніпулювання регламентом головою Верховної Ради", - написав депутат.

При цьому депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що деякі депутати навпаки, просять додати їхній голос за цей закон.

"Цікаве явище - поки одні депутати прозрівають і відкликають свої голоси під суперпопулістським законом, інші поспішають написати заяви на ім'я Володимира Гройсмана з проханням додати їхній голос за закон. Уже надійшли такі заяви від депутатів Кулинича і Рудика. Місцеві вибори зламали психіку людей" , - написав Лещенко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла законопроект про реструктуризацію валютних кредитів, який суперечить зобов'язанням, узятим Україною під час підписання з МВФ програми фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram