ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У парламенті сьогодні пройде година запитань до уряду

Верховна Рада сьогодні повторно розгляне законопроект №1848 про внесення змін до закону "Про Національну гвардію України", що визначає порядок призначення командування Нацгвардії, з пропозиціями Президента.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також заплановано повторно розглянути законопроект №1086 про продовження до 1 січня 2022 року права на достроковий вихід на пенсію жінок віком поза 55 років за умови 30 років робочого стажу, який Порошенко ветував.

У порядок денний також включено законопроекти №1640 про єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання й оплати паливно-енергетичних ресурсів і комунальних послуг, №2653 про заборону відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання та №1456 про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у виборчому процесі.

Нагадаємо, вчора Рада прийняла законопроект про реструктуризацію валютних кредитів. Документ передбачає реструктуризацію всіх непогашених споживчих кредитів в іноземній валюті за курсом НБУ на дату підписання договору. Оскільки майже всі такі кредити були видані у 2007-2008 роках, то йдеться про конвертацію кредитів за курсом 5,05 грн за долар. У Нацбанку різко розкритикували цей закон, зазначивши, що депутати "поставили під загрозу всю Україну заради валютних позичальників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram