ГоловнаПолітика

Порошенко закликав світ до нових санкцій у разі зриву Мінських домовленостей

"Росія повинна платити справедливу ціну за окупацію України"

Порошенко закликав світ до нових санкцій у разі зриву Мінських домовленостей
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США, яка днями візьме участь у засіданні Парламентської асамблеї ОБСЄ в Хельсінкі (Фінляндія).

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

У зустрічі взяли участь сенатор США, співголова Гельсінської комісії Роджер Вікер, а також конгресмени Роберт Адерхольт, Стівен Коен, Гвен Мур, Ричард Хадсон і Майкл Фіцпатрік.

Порошенко наголосив на необхідності координувати дії світової спільноти в разі ескалації ситуації і зриву Мінських домовленостей.

"Нам потрібен ефективний і скоординований план в разі зриву Мінських домовленостей. Мова йде про нову хвилю санкцій, добре скоординовані дії. Росія повинна платити справедливу ціну за вбивства українців і за окупацію України. Вона повинна відповідати за це", - сказав Президент.

Він також висловив вдячність американській стороні за проведення навчань українських військовослужбовців на Яворівському полігоні.

"Вважаю, що ця програма є дуже ефективною для підвищення рівня наших Збройних сил і вона корисна не тільки для нас, а й для США, оскільки ми маємо однорічний унікальний досвід "гібридної війни", - зазначив Порошенко.

Він назвав візит делегації в Україну напередодні Дня незалежності США, а також засідання ПА ОБСЄ символом потужного стратегічного партнерства між країнами.

"Підтримка, яку Україна отримує весь цей час у військовій, військово-технічній, фінансовій, сфері безпеки, моральна підтримка дуже важлива, адже вона відіграє ключову роль для єдності, захисту наших цінностей, демократії від однієї з найсильніших армій у світі", - сказав Порошенко і додав: "Найважливішим для нас сьогодні є єдність всього світу, і без Сполучених Штатів така єдність була б неможливою".

Президент також наголосив на прихильності українців до європейського вибору і наміру реформувати країну. "Ми європейська нація. Українці мають право жити в Європі, запроваджувати демократичні стандарти і захищати свої цінності", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу офіційно продовжила санкції проти Росії до 31 січня 2016 року..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram