ГоловнаПолітика

Квіташвілі має намір залишатися в Україні і допомагати новому міністру

Нова команда МОЗ не залишить відомство, вважає міністр

Квіташвілі має намір залишатися в Україні і допомагати новому міністру
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляє, що в разі прийняття його відставки він залишиться в Україні.

"Поки мене не відпустить Верховна Рада, я залишаюся на місці. Я не їду, я залишаюся в Україні і готовий допомагати новому міністру, який прийде після мене", - сказав він на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи ухвалення свого рішення про відставку, Квіташвілі зазначив, що "коли блок, який мене висунув на посаду, розглядає рішення про мою відставку, я думаю неправильно залишатися, для мене це неприємно".

"Якщо я є останнім каменем спотикання, через який гальмуються реформи охорони здоров'я, то я готовий піти. Зараз долю реформи буде вирішувати Верховна Рада. Я сподіваюся, що цей шанс буде використано, інакше до кінця року система розвалиться", - сказав міністр.

Квіташвілі зазначив, що він обговорював питання своєї відставки з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, але не обговорював його з депутатами, в тому числі з "президентською фракцією".

Крім того, він припустив, що в разі прийняття його відставки нова команда Міністерства охорони здоров'я не залишить відомство.

"Я не думаю, що хтось з команди буде йти", - сказав він.

Коментуючи етап реформування системи охорони здоров'я, Квіташвілі зазначив, що "якби ще один-два тижні, ми б змінили систему".

Він також зазначив, що в депутатському корпусі "багато депутатів нас підтримують, а ті депутати, які голосно й активно нас критикують, поняття не мають про те, що робить МОЗ".

"Я недооцінив опір системи і кількість бар'єрів, які потрібно подолати", - сказав він.

На думку Квіташвілі, сигналом того, що реформа системи охорони здоров'я не буде розвиватися, послужить відмова від прийняття підготовлених Міністерством охорони законопроектів, а також повернення номенклатурних комісій при проведенні держзакупівель.

Водночас Квіташвілі зазначив, що не може назвати або припустити, хто конкретно стоїть за формуванням ситуації, яка може призвести до його відставки.

Нагадаємо, у МОЗ уточнили, що заяву про відставку було подано міністром безпосередньо перед проведенням брифінгу, і ще вранці він такої заяви не подавав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram