ГоловнаПолітика

Квіташвілі все-таки подав у відставку (оновлено)

Міністр охорони здоров'я "вирішив принести себе в жертву"

Квіташвілі все-таки подав у відставку (оновлено)
Фото: www.dyvys.in

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що таки подав у відставку. Про це він повідомив журналістів на прес-конференції, хоча раніше сьогодні МОЗ спростувало це.

"Я сьогодні вирішив піти у відставку, я вже написав заяву. Якщо моя відставка призведе до того, що ВР проголосує ті законопроекти, які вже готові, я готовий принести себе в жертву", - сказав міністр.

Нагадаємо, 30 червня перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко повідомив, що фракція БПП запропонувала коаліції розглянути питання про відставку Квіташвілі. За його словами, якщо пропозицію буде погоджено, то це питання Рада може розглянути у четвер, 2 липня.

Сьогодні вранці Кононенко заявив, що Квіташвілі подав у відставку, але оточення міністра цю інформацію спростувало.

Квіташвілі говорив, що його відставки вимагають ті політики, які чинять опір проведенню реформ.

Від LB.ua. У МОЗ вже курсують чутки про те, хто може стати наступним, 18-м, міністром охорони здоров'я України. Серед претендентів називаються інфекціоніст Володимир Курпіта, який працював у ВООЗ і п'ять років очолював Всеукраїнську мережу людей, які живуть з ВІЛ; знаменитий кардіохірург, голова Інституту серця Борис Тодуров; директор Інституту трансплантології Олександр Усенко; а також колишній заступник міністра, кардіохірург Василь Лазоришенець, який скомпрометував себе у корупційному скандалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram