ГоловнаПолітика

Рада звільнила міністра екології

Шевченко позбувся посади через політ до Ніцци

Рада звільнила міністра екології
Фото: uacrisis.org

Верховна Рада звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів.

За ухвалення відповідного проекту постанови проголосували 235 депутатів.

Голосування провели без обговорення, ніж обурилися фракції "Самопоміч" та Радикальної партії.

Нагадаємо, 15 червня глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що в той час, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Згодом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци у Київ літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Онищенкові.

30 червня Кабмін вніс до парламенту подання про звільнення Шевченка, супроводивши його результатами службової перевірки. Шевченкові інкримінують погану роботу у реформуванні свого міністерства і неефективне використання коштів, що надійшли в рамках секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Крім того, Кабмін заявив, що Шевченко зробив дії, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Шевченка призначили міністром за квотою партії "Батьківщина", хоча Юлія Тимошенко це заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram