ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

У Росії готують денонсацію договору про кордон з Україною

Чинна угода визначає Крим як територію України.

У Росії готують денонсацію договору про кордон з Україною
Фото: obozrevatel.com

Депутат нижньої палати парламенту Росії Євген Федоров направив звернення на ім'я спікера Держдуми РФ Сергія Наришкіна, в якому зажадав денонсації договору про російсько-український державний кордон.

Про це пише російське видання "Известия".

Чинний документ визначає Кримський півострів як частину України, що, як зазначає Федоров, "може використовуватися як аргумент проти Росії її недругами". Для уникнення правових колізій парламентарій запропонував голові Держдуми почати процес денонсації спірного договору.

Нагадаємо, договір про державний кордон між Росією й Україною готувався кілька років, а основні суперечки відбувалися з приводу розподілу водного кордону Керченської протоки. У підсумку питання про кордон між акваторіями двох держав на папері залишилося відкритим, проте Кримський півострів, згідно з візуальними додатками за ст. 2 договору, визначили як територію України. 28 січня 2003 року президент Росії Володимир Путін, перебуваючи в рамках святкування Року Росії в Україні, підписав договір, а у квітні 2004 року його ратифікував парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram