ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив, чому перетин лінії фронту став суворішим

Це спричинено виключно міркуваннями безпеки, уточнив Президент

Порошенко пояснив, чому перетин лінії фронту став суворішим
Фото: president.gov.ua

Істотні обмеження пересування через лінію, що розділяє контрольовану Україною територію Донбасу і тимчасово окуповану, ввели з міркувань безпеки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час презентації проекту змін до Конституції України в частині децентралізації, пише Укрінформ.

"Дійсно, в умовах воєнних дій нами за рішенням РНБО введено істотні обмеження в частині пересування транспортних засобів і фізичних осіб через лінію зіткнення. Спричинено це виключно міркуваннями безпеки. Тому що на мені як на Президентові країни лежить відповідальність за безпеку людей. Лежить відповідальність за те, щоб терористичні акти в Києві, Одесі, Харкові та в інших містах не здійснювалися. Для того, щоб терористи не проникали на нашу територію. Для того, щоб розвідувально-диверсійні групи не здійснювали терористичні акти в буферній зоні. Для того, щоб в Україну не постачалися з окупованої території наркотики, зброя, контрафактна продукція та багато іншого", - сказав Порошенко.

При цьому він поінформував, що дав доручення вдосконалити механізм пропуску на нашу територію тих громадян, яких не помічено в якихось незаконних діях, і максимально спростити режим перетину лінії зіткнення. Він також пообіцяв, що нова система пропуску на Донбасі запрацює найближчим часом.

Водночас Президент зазначив, що на окупованій території здійснюється "дуже жорстке порушення конституційних прав українських громадян" і Україна робить максимум можливого для того, щоб їх захистити і звільнити цю територію.

Нагадаємо, запуск електронного пропускного режиму в зоні АТО анонсували на 7 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram