ГоловнаПолітика

Голова АТЦ спростував низку звинувачень проти себе

Маліков вважає, що проти нього застосували прийом "гнилий оселедець"

Голова АТЦ спростував низку звинувачень проти себе
Виталий Маликов
Фото: liga.net

Голова Антитерористичного центру СБУ Віталій Маліков вважає, що за кампанією з його дискредитації стоїть Росія.

"Є таке поняття - бойова спецпропаганда. Хто вчився в КДБ тощо - той знає, що це таке. Є такий прийом під назвою "гнилий оселедець". Принцип такий: треба проти когось виступити з гучними звинуваченнями, нехай навіть абсолютно брехливими по суті. Потім треба підключити опонентів, які будуть критикувати, спираючись на ці вигадки. Потім треба підключити експертів, які будуть з розумними виглядом ці вигадки коментувати і носитися з ними в публічній площині. І ось ти одягнув піджак, кудись пішов - але тема ця проти тебе нікуди не поділася. Публічно вона за тобою слід хвостом. Правда чи брехня - нікого вже не цікавить. Так працює цей прийом, якому навчали всіх співробітників КДБ. І таких прийомів величезна кількість - "перевернута піраміда", "40 на 60". Геббельс казав: "Брехня, повторена тисячу разів, стає правдою", - сказав він в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Малікова запитали, чи справді він, будучи депутатом Севастопольської міської ради, нібито підтримав сепаратистів і створення "народної самооборони".

 "Давайте просто увімкнемо логіку. Ось триває сесія. Якийсь чоловік нібито підтримує рішення про "самооборону" і блок-пости. І раптом через чотири дні йому з Києва пропонують очолити УВС. Ви вважаєте, що в Арсена Авакова немає служби чи він не розуміє, про що мова? Я, начальник УВС, ставленик Києва, йду в УВС, але мене ті, кого я нібито тренував, починають штурмувати. Питання! Навіщо мене штурмувати? Ну, раз я сепаратист - то прийняв би спокійно присягу, підкорився Чалому - мені це пропонували зробити - і все. Я не писав рапортів на звільнення. Я нікому не присягав і ніколи не підтримував сепаратистів", - розповів він.

Також Малікова попросили прокоментувати інформацію, що він - нібито зять колишнього міністра внутрішніх справ України часів Леоніда Кучми Миколи Білоконя.

"Я не є його зятем. Я працював з ним. Але ні в яких родинних зв'язках з ним не перебуваю. Ну навіть якщо за віком просто взяти мою дружину і його дітей... Ну, давайте не займатися дурницями", - зазначив глава АТЦ.

Маліков також прокоментував звинувачення, що він нібито підтримав звернення до Віктора Януковича про необхідність розігнати Майдан.

"Я сам на Майдані був. Запитайте Куніцина. У мене є фотографії", - сказав він.

Маліков повідомив, що не має бізнесу на окупованих територіях і спростував стеження за кандидатом у президенти 2004 року Віктором Ющенком.

"Підніміть всі документи за той час і побачите, що "наружка" була кримська - не севастопольська. До неї я ніякого стосунку не можу мати", - сказав він.

Нагадаємо, Маліков став заступником голови СБУ і начальником АТЦ 23 червня.

Народився у Харкові. Випускник корабельного факультету Чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова. Служив на Ленінградській військово-морській базі. Був командиром корабля. Звільнився у званні капітан-лейтенанта. Поступив на службу в МВС. Здобув вищу юридичну освіту "юрист-правознавець". У 2005 році, після 12 років роботи в МВС, пішов зі служби у званні генерал-майора у бізнес. У 2010 році обраний депутатом Севастопольської міської ради. Потім у 2014 році ненадовго очолив міліцію Севастополя, після анексії півострова вирушив в АТО вже як співробітник СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram