ГоловнаПолітика

Після Києва, Одеси, Харкова та Львова патрульну службу запровадять у Луцьку та Миколаєві

Патрульними в Києві стали лише 38 співробітників міліції

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що після Києва, Одеси, Харкова та Львова патрульну службу запровадять у Луцьку та Миколаєві.

Як повідомляється на сайті МВС, перехідний період триватиме близько трьох місяців, після чого нові патрульні вийдуть на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Львова. При цьому в нову патрульну службу Києва пройшли тільки 38 співробітників міліції.

До нового року в МВС планують підготувати шість тисяч нових патрульних. У масштабах держави, за оцінками міністерства, їх потрібно близько 170 тисяч.

Аваков у середу відвідав презентацію зразків форменого одягу нової патрульної служби.

МВС підкреслює, що форма 5.11 майже не мнеться, крім того - вона має водовідштовхувальні властивості. Літній комплект форми буде включати пару головних уборів - кашкет і бейсболку. У зимовий комплект форменого одягу увійдуть куртки і в'язані шапочки.

Амуніція нового поліцейського складатиметься з пістолета "Форт-17", спеціальної кишені для двох магазинів до нього, а також гумового кийка. На форменому одязі передбачена можливість кріплення індивідуального жетона поліцейського, а також нагрудної відеокамери. Вона дає можливість вести запис інформації, як у режимі відео, так і в режимі запису аудіо. Крім того, оснащення поліцейського включає GPS-обладнання, що дозволяє відслідковувати переміщення нарядів і можливість оперативно управляти ними.

Відеокамера буде працювати під час спілкування працівника поліції з громадянином, якого попередньо повідомлять про здійснення запису, а також попередять про незаконність давання хабарів.

Закупівлю форменого одягу для нових українських поліцейських з власної ініціативи і виключно за власні кошти здійснили Сполучені Штати Америки. Угоду про співробітництво між Україною і США було підписано 18 березня цього року.

Нагадаємо, завтра на розгляд Верховної Ради буде внесено 5 законопроектів про реформу органів внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram