ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував статус Донбасу у новій Конституції

У перехідних положеннях згадується закон про особливий статус

Порошенко прокоментував статус Донбасу у новій Конституції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко повідомив, що до кінця дня внесе до Верховної Ради зміни в Конституцію у частині децентралізації.

Про це він сказав на презентації проекту.

За його словами, документ, зокрема, визначає, що в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької та Луганської областей можливий специфічний порядок місцевого самоврядування.

"Проект змін до Конституції не передбачає жодного особливого статусу Донбасу. Всі ці думки - від лукавого. Проект допускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької та Луганської областей, які визначаються окремим законом. Саме так це зараз і врегульовано" , - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що ця норма у перехідних положеннях чітко відповідає Мінським угодам і не була нав'язана ззовні.

Президент розраховує, що всі фракції Ради підтримають зміни до Конституції.

Нагадаємо, в березні Верховна Рада змінила ухвалений восени 2014 року закон про особливий статус Донбасу і прописала, що норми закону набудуть чинності після чергових виборів, проведених відповідно до Конституції України. Розширені повноваження окремих регіонів Донецької та Луганської областей нададуть на умовах, що вибори проведуть у повній відповідності до демократичних стандартів, а всі незаконні збройні формування виведуть з території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram