ГоловнаПолітика

У Єврокомісії заявили про безрезультатність газових переговорів

Щоб домовитися, РФ, Україна і ЄС муситимуть ще зустрітися

У Єврокомісії заявили про безрезультатність газових переговорів

Тристоронні переговори щодо газу між Україною, Росією і Європейським союзом не дали результатів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Сьогодні тристоронні консультації ще раз показали, що всі сторони згодні в головних принципах, необхідних для забезпечення стабільного та безперебійного постачання газу в Україну і транзиту в ЄС. Переведення цих принципів у спільно узгоджену остаточну домовленість вимагає подальшої роботи. Також сьогоднішня зустріч показала, що сторони як і раніше далекі одна від одної. Ми домовилися, що комісія буде висувати ідеї, щоб підготувати наступні кроки для наступної зустрічі. Влітку ми будемо готуватися до зимового сезону", - повідомив віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.

Нагадаємо, 30 червня у Відні закінчилися газові переговори між Україною, Росією та Єврокомісією за участю міністрів енергетики України і Росії Володимира Демчишина та Олександра Новака, а також представника Єврокомісії Мароша Шефчовича.

Сторони мали домовитися про умови постачання газу на третій квартал 2015 року. Україна навіть розраховувала продовжити угоду до квітня 2016 року.

Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв говорив, що Україна буде порушувати питання про залучення у Євросоюзу $,5 млрд для закупівлі і закачування у свої ПСГ приблизно 6 млрд кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram