ГоловнаПолітика

Іспанія розслідує зв'язки оточення Путіна з мафією

Слідчі мають намір звинуватити у відмиванні, шахрайстві та інших злочинах 27 осіб

Іспанія розслідує зв'язки оточення Путіна з мафією
Фото: toptravel.ru

Окремі соратники президента РФ Володимира Путіна, включаючи голову правління ВАТ "Газпром", заступника прем'єра і двох колишніх міністрів, допомагали одному з найбільших російських злочинних угруповань, які діють в Іспанії протягом більш ніж десятиліття.

Про це йдеться в доповіді іспанських слідчих Хуана Каррана і Хосе Гринда, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Як зазначається, документ обсягом 488 сторінок є результатом десятирічного розслідування. 29 травня його надіслали до суду.

Згідно з даними розслідування, члени петербурзького Тамбовського злочинного синдикату перебралися в Іспанію в 1996 році, коли Путін був заступником мера Санкт-Петербурга.

Як повідомляє агентство, в документі простежено зв'язки між злочинним угрупованням і окремими ключовими особами в російських правоохоронних структурах і політиками.

Загалом слідчі мають намір звинуватити у відмиванні грошей, шахрайстві та інших злочинах 27 осіб.

Зокрема, як зазначається, слідчі домагаються конфіскації майна на Майорці, яке належить заступникові голови думського комітету з фінансового ринку Владиславу Рєзніку.

Як пише видання, саме за допомогою Рєзніка лідер злочинного угруповання Геннадій Петров домагався призначення своїх соратників на ключові посади в РФ в обмін на активи в Іспанії.

Серед інших офіційних осіб РФ, пов'язаних з "групою Петрова", називають екс-прем'єра Віктора Зубкова, екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова, нинішнього віце-прем'єр Дмитра Козака і голову Слідчого комітету Олександра Бастрикіна.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі агентству назвав звинувачення "абсолютною нісенітницею". "Це за межами розумного", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram