ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Очікується голосування за відставку міністра екології.

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розгляне законопроекти №2154 і №2531 про заборону військовослужбовцям у зоні АТО користуватися особистими засобами мобільного зв'язку без дозволу командира.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

На засіданні також розглянуть законопроект №2052а, яким мають вирішувати державні закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки і проведення виборів і референдумів без тендерних процедур.

Крім того, парламент запланував 30 червня розглянути проект постанови №2020а про надання згоди на затримання та арешт судді Господарського суду Одеської області Павла Меденцева (сина директора юридичного коледжу при Одеському національному університеті "Юридична академія" та колишнього заступника прокурора Одеської області Анатолія Меденцева), якого в липні 2014 року Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук через підозру в отриманні неправомірної вигоди у 500 тис. гривень.

У першому читанні розглянуть законопроекти №2781 про звільнення від оподаткування пенсій учасників бойових дій часів Другої світової війни, інвалідів війни та членів їхніх сімей, №2686 про введення безкоштовної психологічної реабілітації для військовослужбовців після виконання завдань у бойових умовах і №2167 про надання внутрішньо переміщеним особам права на компенсацію вартості майна, залишеного ними на покинутій території, у разі заподіяння йому шкоди.

Для ухвалення за основу порядок денний також запропонує законопроекти №1123 про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ та №2120 про зниження ставки рентної плати на користування надрами при видобутку природного газу не для потреб населення до 15% і 28% залежно від глибини видобутку.

У другому читанні Рада розгляне законопроекти №2551 про вдосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців, №2620 про дозвіл не призивати на військову службу за мобілізацією викладачів вищих навчальних закладів та наукових співробітників, №2806 про дозвіл видачі зброї службовцям центральних органів виконавчої влади, які перебувають у зоні АТО.

Нагадаємо, у вівторок вранці Кабмін вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів. Не виключено, що голосування за відставку відбудеться сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram