ГоловнаПолітика

Саакашвілі посварився з главою Державіаслужби через "відкрите небо"

Глава Одеської ОДА покинув прес-конференцію до її закінчення

Саакашвілі посварився з главою Державіаслужби через "відкрите небо"
Михаил Саакашвили, Андрей Пивоварский и Денис Антонюк
Фото: РБК-Украина

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі влаштував словесну суперечку з головою Державної авіаційної служби Денисом Антонюком на прес-конференції у Міністерстві інфраструктури.

Як повідомляє РБК-Україна, на прес-конференції обговорювалося введення в одеському аеропорту принципу "відкритого неба".

Саакашвілі заявив, що якщо і далі діятиме монополія на польоти окремих компаній, то ціни на квитки будуть такими ж високими, і принцип "відкритого неба" нічого не змінить.

"Принцип " відкритого неба" прийнятний, але якщо процедура після цього залишатиметься такою ж, вона нічого не змінить... У цій сфері має бути реформа реальна - всім дозволити, нехай всі літають, і нехай люди самі вибирають і голосують своїми гаманцями. І тоді ця авіакомпанія, на яку ви працюєте, теж стане кращою. У нас була така ж авіакомпанія в Грузії", - заявив Саакашвілі.

У цей момент глава Державіаслужби заявив, що ці реформи у Грузії ні до чого привели. У свою чергу, Саакашвілі йому заперечив, наголосивши що така реформа привернула до Грузії 6 млн туристів. До дискусії долучився міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Після невеликої словесної суперечки Саакашвілі покинув зал, де проводилася прес-конференція.

"Я з вами більше не буду сперечатися. З вами все зрозуміло, товариші, - сказав Саакашвілі. - А вашим олігархам доведеться потіснитися і замість п'яти мільярдів у них буде чотири. Нічого поганого в цьому не буде. Решта буде у народу України. От і все. До побачення".

Нагадаємо,

у квітні Мінінфраструктури заявило про відкриття "відкритого неба" для аеропорту у Львові в односторонньому порядку. При цьому чиновник ЄС заявив, що Україна не може стати учасником "відкритого неба" в окремо взятому аеропорту без підписання відповідної угоди між Україною і Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram