ГоловнаПолітика

ПАРЄ закликала бойовиків звільнити всіх полонених

Росія повинна допустити до окупованого Криму міжнародну місію з прав людини, підкреслюється в резолюції

ПАРЄ закликала бойовиків звільнити всіх полонених
Пленные украинские военные с указанного видео в Красном партизане
Фото: стоп-кадр видео

Парламентська асамблея Ради Європи закликає Росію і бойовиків звільнити всіх заручників і створити механізм для пошуку тих, що зникли безвісти.

Про це йдеться в резолюції, ухваленій на літній пленарній сесії ПАРЄ в Страсбурзі (Франція).

"Асамблея далі настійливо закликає владу Російської Федерації звільнити всіх полонених, яких незаконно захоплено на території України, провести ефективне розслідування та порушити справи проти винних у викраденнях, насильницьких зникненнях, тортурах і політично мотивованих вбивствах українських активістів і представників кримськотатарського співтовариства", - йдеться в резолюції.

Крім того, ПАРЄ закликає Росію чинити тиск на сепаратистські групи, які контролюють окуповані території в Донецькій і Луганській областях, щоб негайно звільнити всіх мирних громадян, які утримуються на контрольованій ними території, і здійснити обмін заручниками.

ПАРЄ закликає РФ створити на національному рівні механізм, який буде займатися справами захоплених і зниклих безвісти осіб упродовж конфлікту в Україні.

Також Асамблея закликає забезпечити сім'ї зниклих безвісти російських солдатів точною інформацією про долю і місцезнаходження їхніх родичів.

Росія повинна негайно забезпечити доступ на територію окупованого Криму для міжнародних спостережних місій з прав людини, підкреслюється також у документі.

Нагадаємо, 24 червня ПАРЄ продовжила до січня 2016 року санкції щодо делегації Російської Федерації, які позбавляють її права голосу і обмежують її право на участь у засіданні статутних органів і в моніторинговій діяльності асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram