ГоловнаПолітика

Рада коаліції розглядає відставку міністра екології

Самого Ігоря Шевченка попросили покинути засідання

Рада коаліції розглядає відставку міністра екології
Игорь Шевченко
Фото: www.dyvys.in

Рада коаліції розглядає відставку міністра екології Ігоря Шевченка. Засідання триває за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Самого Шевченка попросили покинути зал, написав міністр у фейсбуці.

"Зі ЗМІ дізнався, що сьогодні на засіданні ради коаліції планують розглядати моє питання. Приїхав у ВР і зайшов до зали засідань для того, щоб висловити свою позицію з приводу ситуації, яка склалася навколо мене. Однак Ляшко у властивій йому епатажно-хамовитій манері почав вимагати, щоб я покинув зал засідань. Виважений і толерантний голова ВР Володимир Гройсман, якого я дуже поважаю, щоб уберегти Ляшка від чергового нападу психопатичної істерики, попросив мене вийти, проте пообіцяв запросити мене в зал засідань, коли і якщо порушать питання про подання прем'єр-міністра про мою відставку. Я вийшов. Чекаю. На засіданні присутній прем'єр-міністр", - написав Шевченко.

Нагадаємо, 15 червня глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Згодом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци до Києва літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Онищенку.

Напередодні прем'єр Арсеній Яценюк виступив за відставку Шевченка за поведінку, яка ганьбить уряд і коаліцію. Він також закликав партію "Батьківщина", за квотою якої потрапив в уряд Шевченко, подумати над поведінкою міністра і "ухвалити відповідальне політичне рішення" щодо нього.

У відповідь Шевченко заявив про корупцію в Кабміні. Учора на засіданні Кабміну він відмовився писати заяву про відставку.

Шевченка призначили міністром за квотою партії "Батьківщина", хоча Юлія Тимошенко це заперечує.

У відставку міністра має відправити Верховна Рада. Звільнення Шевченка підтримують Радикальна партія і "Народний фронт", проте найбільша фракція "Блок Петра Порошенка" свою позицію не висловлювала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram