ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оголосила підозру голові Апеляційного суду Києва

Шокін просить Раду дозволити заарештувати суддю Чернушенка

Генпрокуратура оголосила підозру голові Апеляційного суду Києва
Фото: Скриншот видео

Генеральна прокуратура оголосила підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенкові.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Генеральною прокуратурою повідомлено про підозру голові Апеляційного суду Києва Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень ) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Також генеральний прокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів усунення Чернушенка з посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на його затримання та арешт.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук в будівлі Апеляційного суду Києва. Під час обшуку в кабінеті Чернушенка було виявлено 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'яти іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, тому що збирався піти в магазин за продуктами, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

Суддя також заявив, що заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов викликав його і казав, яке рішення він має винести у справі про блокування рахунків "Нафтогазвидобування". Співвласником цього підприємства колись був нинішній президент Петро Порошенко. Зараз підприємство контролює бізнесмен Рінат Ахметов. Філатов заперечує будь-який тиск на суддю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram