ГоловнаПолітика

Міністр екології відмовився подати у відставку (оновлено)

Кабмін запропонував Раді звільнити Ігоря Шевченка

Міністр екології відмовився подати у відставку (оновлено)
Фото: uacrisis.org

Міністр екології Ігор Шевченко відмовився добровільно подати у відставку, у зв'язку з чим уряд вирішив внести подання на його звільнення у Верховну Раду.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Уряд хоче звільнити міністра "за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави".

У поданні на звільнення зазначається, що Шевченка призначили міністром екології та природних ресурсів 2 грудня 2014 року за квотою депутатської фракції "Батьківщина".

За час перебування на посаді міністр допустив кілька фактів порушення законодавства. Зокрема, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без дозволу перебував в Об'єднаних Арабських Еміратах. 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і не взяв участь у засіданні уряду. 6 червня 2015 року він вилетів у приватному літаку в особистих справах у місто Дрезден і повернувся 8 червня 2015 року з Ніцци також приватним літаком, наголошується в документі.

"Поряд з цим мала місце "приватизація" міністерства, газовим олігархом, народним депутатом України Онищенком А.Р., зокрема в період перебування на посаді міністра екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко вніс подання про призначення на посаду голови Державної служби геології та надр Матвєєва П.С., який під час виборів народних депутатів у 2012 році був довіреною особою Онищенка А.Р., а також організовував роботу ТОВ "Надра Геоцентр", ВАТ "Пласт" та інших підприємств Онищенка А.Р.", - йдеться у поданні.

Саме літаком Онищенка міністр повертався з Ніцци.

Наведені факти суперечать вимогам закону "Про запобігання корупції", згідно з якими міністрам забороняється використовувати свої службові повноваження або своє положення і пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, повідомляє прес-служба уряду.

Шевченкові також інкримінують втрату управління над міністерством і припинення виконання ним базових функцій та зобов'язань держави у сфері охорони навколишнього середовища.

Оновлення. У своєму фейсбуці Шевченко назвав засідання, на якому розглядалося питання його відставки, судищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram