ГоловнаПолітика

"Радикали" викрили Тимошенко у брехні про міністра екології

Лідеру "Батьківщини" не вдалося відхреститися від Ігоря Шевченка

Депутати Верховної Ради Андрій Лозовий та Олег Ляшко оприлюднили у фейсбуці лист голови "Батьківщини" Юлії Тимошенко, в якому вона рекомендує Ігоря Шевченка на посаду міністра екології.

Фото: facebook.com/Andriy.Lozovyi

Таким чином вони відреагували на вчорашню заяву Тимошенко про те, що "Батьківщина" ніяк не причетна до призначення Шевченка.

Нагадаємо, сам Шевченко в інтерв'ю LB.ua також заявив, що на посаду міністра його запропонувала Тимошенко.

15 червня голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Згодом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци у Київ літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Онищенкові.

Напередодні прем'єр Арсеній Яценюк виступив за відставку Шевченка за поведінку, яка ганьбить уряд і коаліцію. Він також закликав партію "Батьківщина", за квотою якої потрапив в уряд Шевченко, подумати над поведінкою міністра і "ухвалити відповідальне політичне рішення" щодо неї.

У відповідь Шевченко заявив про корупцію в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram