ГоловнаПолітика

Міністр спорту закликав міністра екології піти у відставку

Пікантності ситуації додає те, що обидва - висуванці "Батьківщини".

Міністр спорту закликав міністра екології піти у відставку
Игорь Жданов
Фото: Макс Левин

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко повинен подати у відставку. Обидва міністри увійшли в уряд за квотою партії "Батьківщина".

"Ігор Шевченко публічно визнав, що як міністр скористався літаком одного з олігархів у приватних цілях. У будь-якій країні Європейського Союзу це відразу призвело б до відставки такого чиновника. І я особисто закликаю Ігоря Шевченка саме до такого мужнього і відповідального кроку", - написав Жданов у своєму фейсбуці.

Він вважає, що єдність уряду та парламентської коаліції не можна підривати.

"Якщо один з міністрів починає публічно критикувати діяльність Кабміну, то він спочатку повинен подати у відставку. І тільки після цього отримає право на відповідну критику", - підсумував Жданов.

Нагадаємо, 15 червня голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Пізніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци до Києва літаком, який належить нардепу, членові депутатської групи "Воля народу" Олександру Оніщенку.

Напередодні прем'єр Арсеній Яценюк виступив за відставку Шевченка через поведінку, яка ганьбить уряд і коаліцію. Він також закликав партію "Батьківщина", за квотою якої потрапив в уряд Шевченко, подумати над поведінкою міністра і "прийняти відповідальне політичне рішення" щодо нього.

У відповідь Шевченко заявив про корупцію в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram