ГоловнаПолітика

Янукович відхрестився від "Межигір'я" і зоопарку зі страусами

Президент-утікач запевняє, що йому належав тільки будинок, який він купив за 3 млн доларів

Янукович відхрестився від "Межигір'я" і зоопарку зі страусами
Фото: Gabriel Gatehouse / Twitter

Колишній президент України Віктор Янукович стверджує, що резиденція в "Межигір'ї", у якій активісти знайшли безліч предметів розкоші, йому не належить.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС-Newsnight.

"Що стосується резиденції, ви ж розумієте, що це все - технології. Це технології. Я виконував обов'язки президента, я мусив мати місце, щоб проводити якісь міжнародні зустрічі і так далі", - заявив колишній президент, якого цитує Русская служба Би-би-си.

За словами Януковича, йому належав тільки розташований на території резиденції будинок площею 630 квадратних метрів, за який він заплатив з особистих коштів трохи більше ніж 3 млн доларів і який офіційно задекларував.

Колишній президент стверджує, що більше в резиденції йому нічого не належало, в тому числі і виявлений там зоопарк зі страусами. За словами Януковича, він просто "підтримував цих страусів", які "просто жили там".

Нагадаємо, Януковича усунули від влади в лютому минулого року на тлі багатомісячного протистояння з опозицією, яке обернулося загибеллю понад ста осіб. Після цього колишній глава держави втік до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram