ГоловнаПолітика

Савченко можуть посадити на 13 років, - адвокат

Справедливого правосуддя не буде, впевнений Новіков.

Савченко можуть посадити на 13 років, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Українській льотчиці, народному депутату від "Батьківщини" Надії Савченко  загрожує 13 років тюремного терміну в Росії.

Про це заявив адвокат Савченко Ілля Новіков в ефірі телеканалу "Інтер".

"Вирок буде обвинувальним, і близько 13 років може бути чи більше. Нас це не бентежить і не цікавить. Ми розуміємо, що не від цієї цифри залежить, коли вона повернеться додому", - сказав Новіков.

За його словами, захист української льотчиці не сподівається на справедливий вирок, тому що правосуддя в Росії змінилося за останні 20 років.

"Справедливого правосуддя не буде. Російське правосуддя стало за останні 20 років смішним. Савченко не відпустять просто так. Це буде удар по керівництву країни", - наголосив Новіков.

Нагадаємо, Савченко схопили бойовики наприкінці червня 2014 року, за наказом ватажка ЛНР Ігоря Плотницького її вивезли до Росії. Там звинуватили в тому, що вона, дізнавшись координати розташування російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, передала їх силам АТО. Корнелюк і Волошин загинули в результаті обстрілу. Захист Савченко надав відеодокази, що українка не могла передавати координати, оскільки її викрали бойовики до того, як почався обстріл.

За версією російського слідства, Савченко дійсно потрапила в полон, але потім нібито її відпустили і вона сама незаконно перетнула кордон України з Росією, після чого її затримали в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram