ГоловнаПолітика

"Путін - агресор, і Росія повинна заплатити за це ціну", - прем'єр

Яценюк обговорив із Маккейном закон про надання Україні зброї

"Путін - агресор, і Росія повинна заплатити за це ціну", - прем'єр
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк провів зустріч із Сенатором США, членом Комітету з питань збройних сил Джоном Маккейном.

Про це повідомляє офіційний сайт уряду.

Яценюк нагадав про вчорашні висловлювання президента Росії Володимира Путіна про Україну.

"Путін - агресор. І Росія повинна заплатити ціну за незаконну анексію Криму і вторгнення в Донецьк і Луганськ. Росія повинна діяти як країна-постійний член Ради Безпеки ООН, не порушувати міжнародне право і не ставити під загрозу весь світ. Ми різні народи й різні держави", - заявив прем'єр.

Яценюк назвав Сполучені Штати "міжнародним лідером у боротьбі за незалежність України" і подякував за підтримку нашої країни.

Також на зустрічі обговорювали нещодавно прийнятий Сенатом США закон про надання Україні зброї. Маккейн повідомив, що це рішення ухвалили без дебатів, його підтримали представники обох партій. Ніхто з конгресменів, за його словами, не заперечив проти закону про надання зброї.

Сторони також обговорили питання співпраці України та США в енергетичному секторі. Яценюк нагадав, що минулого року Кабінет Міністрів почав реформу в українському енергетичному секторі. "З одного боку, Уряд працює над тим, щоб виробити ефективну енергетичну політику і наблизити тарифи до ринкових, з іншого - нам необхідно забезпечити субсидіями тих, хто цього потребує", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 18 червня Сенат США схвалив проект військового бюджету, в рамках якого передбачено виділити Україні військову допомогу в розмірі близько 300 млн доларів, а також дозволив надавати Україні летальне озброєння.

Сенатор Маккейн заявив, що має намір продовжувати домагатися прийняття рішення про надання Україні оборонного озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram