ГоловнаПолітика

Порошенко просить Конституційний Суд повернути Януковичу звання президента

Проти Януковича не було застосовано процедуру імпічменту.

Порошенко просить Конституційний Суд повернути Януковичу звання президента
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко просить Конституційний Суд оцінити конституційність закону про позбавлення Віктора Януковича звання Президента України.

Про це повідомляє офіційний сайт КС.

"19 червня 2015 року в Конституційний Суд України надійшло конституційне подання Президента України про відповідність Конституції України (конституційності) Закону України "Про позбавлення Януковича звання Президента України" від 4 лютого 2015 року №144-VІІІ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з регламентом КС, конституційне подання передано на вивчення в секретаріат Суду. Текст конституційного подання розміщено на офіційному сайті КСУ в рубриці "На розгляді".

Нагадаємо, 4 лютого Рада проголосувала за ухвалення законопроекту №1883, який пропонував позбавити Януковича звання президента України. 17 червня закон опублікували в офіційній газеті парламенту "Урядовий кур'єр", а 18 червня він набув чинності.

Згідно зі ст. 105 Конституції, звання президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно, якщо тільки його не усунули з посади згідно з імпічментом. Проти Януковича не було застосовано процедуру імпічменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram