ГоловнаПолітика

Росія використовує Україну як тестовий полігон, - Порошенко

Президент провів зустріч з американськими сенаторами на чолі з Маккейном

Росія використовує Україну як тестовий полігон, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією сенаторів США на чолі з Джоном Маккейном, під час якої сторони обговорили ситуацію на сході України.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Президент зазначив ескалацію і недотримання Росією і бойовиками Мінських домовленостей.

"Україні вдалося побудувати сильну армію з міцним духом. Але ми боремося зі зброєю XX століття проти зброї XXI століття, оскільки Росія постачає на Донбас сучасне озброєння, використовуючи Україну як тестовий полігон для випробування новітніх зразків", - зазначив Порошенко.

Президент подякував США за стійку позицію і підтримку України, зокрема, відзначив важливість спільних українсько-американських навчань.

Порошенко також привітав законопроект американського оборонного бюджету, ухвалений Сенатом США, який є символічною демонстрацією не тільки фінансової підтримки України. "Це не тільки фінансова, економічна допомога, а й підтримка нашої безпеки", - підкреслив президент.

У свою чергу, сенатор Маккейн повідомив, що прибув в Україну, "щоб засвідчити підтримку її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності". Він повідомив, що вже зустрівся з групою волонтерів. "Українці готові, борються і будуть боротися за свободу. Приємно бачити таку організацію людей. Я був дуже вражений", - зазначив сенатор.

Нагадаємо, 18 червня Сенат США підтримав проект військового бюджету, який передбачає виділення військової допомоги Україні в розмірі приблизно $300 млн, а також дозволив поставляти Україні летальну зброю.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама не згоден з законопроектом про військові витрати на 2016 фінансовий рік, який підготовлений в Сенаті. Зазначалося, що, якщо документ надійде на підпис у своєму нинішньому вигляді, то старші радники президента рекомендуватимуть йому накласти на нього вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram