ГоловнаПолітика

Кемерон закликав ЄС до безкомпромісної підтримки України

Прем'єр Великобританії наголосив, що першорядне завдання ЄС полягає в перемозі дипломатії.

Кемерон закликав ЄС до безкомпромісної підтримки України
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон 19 червня закликав країни Євросоюзу надати "безкомпромісну підтримку" Україні.

Про це він заявив у п'ятницю на конференції з безпеки у словацькій столиці Братиславі, повідомляє ТАСС.

"Уряд президента Порошенка вартий підтримки, щоб провести життєво важливі політичні й економічні реформи, і ми повинні надати цю підтримку. Британія робить це через Фонд доброго управління, ми вивчаємо питання про те, що ще ми можемо зробити, і ми повинні чітко заявити: українці є жертвами, а не агресорами", - заявив Девід Кемерон.

Він також укотре звинуватив РФ у порушенні міжнародного права. "Ми повинні чітко дати зрозуміти: Крим і Донбас є частиною території України. Вони були визнані такими Росією і рештою частини міжнародної спільноти. Те, що зробила Росія, і те, що вона робить далі, є порушенням її власних зобов'язань згідно з міжнародним правом", - упевнений британський прем'єр.

При цьому Кемерон наголосив, що першорядне завдання ЄС полягає в тому, "щоб дипломатія здобула успіх". "Ми повинні безкомпромісно наполягати на тому, щоб Мінські домовленості були повністю дотримані всіма сторонами. Захід повинен бути безкомпромісний у своїй підтримці України", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вважає, що Європа сьогодні протистоїть величезним викликам, і одним із них є підтримувана Росією агресія в Україні, коли Росія намагається змінити кордони Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram