ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з прем'єром Канади переваги вільної торгівлі

Президент також розповів про результати зустрічі з Групою на підтримку України

Порошенко обговорив з прем'єром Канади переваги вільної торгівлі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером подякував йому за візит в Україну напередодні саміту "Великої сімки", що відбувся у Німеччині 7-8 червня.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Це був дуже успішний і символічний візит, який засвідчив солідарність Канади та міжнародної спільноти з Україною", - зазначив Порошенко.

Під час телефонної розмови Порошенко і Гарпер обмінялися думками про результати саміту G7, де було чітко заявлено про підтримку України і готовність посилити санкції проти Росії у разі подальшого порушення мінських домовленостей.

Порошенко інформував Гарпера про результати зустрічі з Групою на підтримку України на рівні послів і дипломатичних представників, створеною відповідно до Декларації лідерів "Великої сімки".

Співрозмовники також обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема домовилися прискорити переговори про зону вільної торгівлі. При цьому Порошенко і Гарпер зазначили, що підписання ЗВТ між Україною та Канадою стане позитивним сигналом для інвесторів та бізнесу в обох країнах, а також поглибить двосторонні відносини.

"Гарпер високо оцінив зусилля української влади і зокрема Президента на шляху до реформування України. Він запевнив у готовності допомагати в мобілізації міжнародної політичної та економічної підтримки України", - наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram