ГоловнаПолітика

Росія блокує розширення місії ОБСЄ на Донбасі, - МЗС

РФ не пускає спостерігачів на російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк"

Росія блокує розширення місії ОБСЄ на Донбасі, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

Росія не пропускає через кордон міжнародних спостерігачів, які намагаються потрапити на Донбас для розширення місії ОБСЄ.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

"Російська Федерація вкотре заблокувала можливість розширити діяльність місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на всі пункти пропуску на ділянці українсько-російського кордону, який межує з окремими районами Донецької та Луганської областей", - заявляють українські дипломати.

У МЗС пояснили, що рішення про продовження мандата місії на наступні три місяці було прийнято 18 червня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Вважаємо, що така позиція РФ є красномовним свідченням відсутності готовності та бажання російської влади здійснювати конкретні практичні кроки для забезпечення повного виконання мінських домовленостей, одним з підписантів яких є російська сторона", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Дипломати закликали російську сторону забезпечити виконання Мінського протоколу, яким передбачається здійснення постійного моніторингу на українсько-російському кордоні та верифікації з боку ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ збільшила кількість спостерігачів моніторингової місії в Україні на 12 - до 483 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram