ГоловнаПолітика

Лорткіпанідзе забере силовиків з автоматами з одеських вулиць

Новий начальник міліцейського главку обіцяє зміни

Лорткіпанідзе забере силовиків з автоматами з одеських вулиць
Фото: mvs.gov.ua

Начальник Головного управління МВС в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе зніме блокпости на в'їзді в місто і накаже правоохоронцям, які патрулюють вулиці, здати автомати.

Звернення Лорткіпанідзе оприлюднено на сайті одеської міліції.

"На посаді начальника одеського Главку я перебуваю лише три дні і бачу, що тут багато що потрібно змінити і зробити. В даний момент має місце тотальна корупція, а співробітники міліції, які патрулюють вулиці зі зброєю, і блокпости на в'їздах у місто викликають у громадян тривогу. Люди не повинні боятися правоохоронців, вони повинні довіряти міліції і поважати закон, тому одна з перших моїх вимог - зняти блокпости і здати автомати в збройову кімнату", - сказав він.

Кожен міліцейський підрозділ, за словами Лорткіпанідзе, виконуватиме покладені на нього функції - розкриттям злочинів будуть займатися тільки оперативні служби, спецпризначенці виконуватимуть свою роботу, а дільничні - свою.

"Особовий склад одеської міліції сприйняв моє призначення позитивно. Я із собою не взяв жодного грузина, всі призначення будуть проводитися серед нинішніх співробітників української міліції. Я вважаю себе патріотом України - залишивши свою сім'ю в Грузії, я прийняв українське громадянство і приїхав з метою наведення правопорядку в Одеському регіоні. На результат цієї роботи жителі Одеської області дивляться з надією, і тому, якщо ви патріоти, то ми чекаємо вашої допомоги і підтримки, але тільки в рамках чинного законодавства України", - сказав він.

Лорткіпанідзе пообіцяв зробити все, щоб повернути довіру народу до міліції.

"Не давайте нікому грошей! Якщо такі факти будуть, звертайтеся особисто до мене! Хочу вас запевнити, що всіх співробітників міліції, які виходитимуть за рамки закону, буде покарано. Також звертаюся до своїх підлеглих: я розумію, що вам важко, зарплата низька , але це - не виправдання для отримання хабара. Якщо хочете багато грошей - йдіть у бізнес, якщо хочете служити - служіть чесно, а не підривайте авторитет співробітників міліції", - підсумував він.

Нагадаємо, Лорткіпанідзе запросив очолити міліцію Одеської області Михеїл Саакашвілі. Раніше він обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії.

Антитерористичні заходи в Одесі ввели в кінці минулого року у зв'язку з кількома десятками вибухів у місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram