ГоловнаПолітика

Столтенберг планує візит до України

Генсек НАТО шукає підходящу дату

Столтенберг планує візит до України
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг планує здійснити візит в Україну.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Я з нетерпінням чекаю візиту в Україну, і ми шукаємо відповідну дату", - сказав Столтенберг.

Разом з тим, за його словами, в НАТО наразі немає конкретних планів щодо візиту в Україну Північноатлантичної ради (останній відбувся десять років тому). "У нас є регулярний діалог з частими зустрічами в рамках Комісії НАТО-Україна", - зазначив генсек Альянсу.

Столтенберг підкреслив, що з Україною існує "сильне і древнє політичне та практичне партнерство" з інтенсивним політичним діалогом в рамках Комісії НАТО-Україна.

"Ми рішуче підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Союзники по НАТО не визнають і не визнаватимуть незаконну та нелегітимну анексію Криму Росією. НАТО також надає практичну підтримку Україні на шляху реформ", - сказав він.

Крім того, за словами Столтенберга, досягнуто прогресу у питанні трастових фондів, створених для підтримки реформ і допомоги в реабілітації бійців, які постраждали унаслідок бойових дій на Донбасі.

"Ми надали додатковий персонал в офіс зв'язку НАТО у Києві та направили експертів в Міністерство оборони. Союзники по НАТО також надають значну підтримку на двосторонній основі", - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, раніше Столтенберг назвав перемир'я на Донбасі крихким і призвал сторони конфлікту дотримуватися Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram